Barnensgård Logotyp
Svenska
English
Dansk
Deutch
Polish

Corona - Covid 19

Vi jobbar för att göra Barnens Gård Coronasäkert. Läs mer om våra åtgärder och regler här på hemsidan. Längst ner finns även en FAQ. Om ni fortfarande har frågor, tveka inte att kontakta oss på info@barnensgard.se eller 0455-155 55

INFORMATION 2020-07-02!

Vi kommer som ett led i vårt coronasäkringsarbete  from i morgon 2020-07-03 alternera öppethållandet av vissa vattenrutschbanor. Det innebär att lilla rutschen, ankan och vildforsen alltid är öppna. Tjurfallet, Jätterutschen och Masken kommer alternera och vara öppna ca en timme var på ett rullande schema.

10-12 Masken
12-13 Jätterutschen
13-14 Tjurfallet
14-15 Masken
15-17 Jätterutschen
17-19 Tjurfallet


Här kan ni se hur många gäster har vi på Barnens Gård just nu:

Så fungerar Besöksmätaren

Det är så att vi lägger in alla gäster som kommer in i parken och ska även trycka ut alla gäster som går ut. Det kan vara så att det ser ut som att det är gäster kvar för att vår personal i kassan har varit upptagen med en kund och inte sett att en familj gått ut. Eller att många gått ut precis när vi stänger. Men då det viktiga är att räknaren inte visar att det är färre inne än det är så tycker vi det är OK att det ”blir kvar” gäster när vi stänger. Den nollställs ändå till nästa dag.

Vi vet inte var vårt max är då vi inte varit i närheten av trängsel än men vi gör löpande riskanalyser. Vi gissar på 600 gäster och vi har ännu inte varit över 300 gäster. Men jag kan ju inte veta hur en viss dag längre fram ser ut.

Blir det problem med att vi får stänga kommer vi införa ett bokningssystem men tänker inte göra det så länge vi inte har ett problem.

Kolla gärna när Rudolf och Britta Johansson Coronasäkrar Barnens Gård.

Kolla gärna när vår Coronasäkrare Vera jobbar för att hålla parken säker.

Karlskrona Kommuns informationsfilm om oss.


Nedan kommer våra regler. Läs på dem och gå igenom med ert sällskap innan ni kommer. Tack för att ni respekterar våra regler!

 

Håll avstånd.

Vår absolut viktigaste regel är att vi på Barnens Gård håller en kovidd =1,9 meters avstånd till alla andra gäster. Det vill säga andra sällskap. Ert sällskap får vara nära varandra. Detta är ett absolut krav för att få besöka oss och gäller både barn och vuxna. Du som vuxen har tillsynsansvar och måste se till att de barn du ansvarar för håller sig till reglerna.

Ha god handhygien.

Tvätta eller sprita händerna mellan varje aktivitet. Det finns tvättställ för handtvätt och behållare med handsprit över hela parken. Även våra Coronasäkrare har handsprit i sina bälten.

Stanna hemma om du är sjuk.

Kom inte hit om du eller någon i din närhet är sjuka. Även lätta förkylningssymtom är anledning att stanna hemma. Tillämpa försiktighetsprincipen. Efter minst 2 symtomfria dagar är ni hjärtligt välkomna igen.

Gå hem om du blir sjuk.

Känner du dig eller någon i ditt sällskap er sjuka under dagen? Kontakta vår personal och lämna Barnens Gård. Tillämpa försiktighetsprincipen. Efter minst 2 symtomfria dagar är ni hjärtligt välkomna igen.

Beställ mat och glass via våra köfria beställningssystem.

QR_KodLadda gärna ner appen WEIQ redan innan ditt besök. Scanna QR-koden här eller sök efter den där du laddar ner appar.

QR_Kod


Här kommer en utförligare instruktion om hur du beställer mat och glass hos oss:

Restaurangen -beställ mat

WEIQ:

Ladda ner appen. Beställ och betala i mobilen. Tillåt pushnotiser. Kom upp till Matutlämningen när du får en notis. Sallad och tillbehör finns vid Tillbehörsbuffén.

All-inclusive:

Fyll i lappen ni fick i entrén och lämna i luckan på verandan. Få en puck. Kom upp till Matutlämningen inne när pucken blinkar. Sallad och tillbehör finns vid Tillbehörsbuffén.

Köa:

Beställ och betala i kassan. Få en puck. Kom upp till Matutlämningen när pucken blinkar. Sallad och tillbehör finns vid Tillbehörsbuffén.

Restaurangen -beställ glass

WEIQ:

Beställ och betala i mobilen. Tillåt pushnotiser. Kom upp till skopglassboxen när du får en notis. Välj smaker och strössel på plats

All-inclusive:

Beställ i kassan

Köa:

Beställ och betala i kassan.

Lillpigans glasskiosk -beställ

WEIQ:

Välj Lillpigans glasskiosk i appen. Beställ och
betala i mobilen. Tillåt pushnotiser. Kom till glasskiosken när du får en notis.Välj smaker och strössel på plats.

All-inclusive:

Beställ i kassan

Köa:

Beställ och betala i kassan.

 

FAQ - Vanliga frågor

Kan man förboka entré för att vara säker på att komma in?

Nej inte i dagsläget. Kanske inför vi denna åtgärden längre fram om vi ser att det behövs.

Vi har en bit att åka och undrar därför om det är någon mening att ge sig på resan för att sedan inte få komma in när man är på plats?

Vi vet inte ännu hur många vi kan ta in. Vi kommer göra löpande riskanalyser framöver men en så länge är det ingen risk att vi stänger. Här ovan kan du i realtid se hur många gäster vi har inne.

Vår familj köpte säsongskort innan Corona. Vad gäller för oss?

För er som köpt säsongskort innan Corona finns följande alternativ:
A: ni behåller kortet och är nöjda med det
B: ni får 200 kr tillbaka som kompensation för de här tre veckorna ni inte kunnat komma.
C: ni flyttar säsongskortet till nästa år.
Vill ni göra alternativ B eller C mailar ni julklapp@barnensgard.se och bifogar en kopia på betalningen samt ert kontonummer och säsongskortets nummer.

Kommer ni ha extrapersonal som städar nu i coronatider?

DesinfektionVi kommer ha 12 stycken anställda som endast kommer jobba med coronasäkring: se till att folk håller avstånd, ytdecinficera, och uppmana till handtvätt etc. Alla anställda kommer även ha genomgått en coronastädningsutbildning.

Vi har hört om restriktioner för nöjesfält. Gäller det er?

De restriktioner för tivoli som kom i slutet av juni omfattar inte oss. Det gäller endast de nöjesparker som har karuseller. Här gäller att följa våra regler så alla håller avstånd och inte trängs.

Vad händer om jag eller någon ur mitt sällskap inte följer reglerna ni satt upp?

Personer som inte följer våra regler kommer att få en varning av vår personal och om varningen inte följ kommer ni att avvisas från parken utan rätt att få entreavgiften tillbaka.

Vad gör jag om jag observerar att någon i parken inte följer våra regler?

Meddela omedelbart vår personal. Tack för att du tar ansvar.

Finns det något mer vi kan göra än att följa era regler?

De flesta börjar i leklandet och djuren och går sedan till vattenlandet. Gör tvärtom. De flesta äter vid 12-tiden. Sprid ut er lunch mellan 11 och 15. Välj en annan aktivitet först om du misstänker risk för trängsel.

ÅTGÄRDER

Vi jobbar hela tiden för att se till att du kan känna dig säker hos oss. Alla våra medarbetare har fått Coronautbildning och är observanta på att våra regler följs.

Specialutbildade Coronasäkrare.

Vi har 12 stycken ungdomar anställda som endast jobbar med att coronasäkra anläggningen. De går igenom våra regler med alla gäster, erbjuder handsprit och arbetar med att ytdesinficera tagytor. De stänger även tillfälligt av delar av parken om de misstänker risk för trängsel.

Anpassningar för att undvika trängsel kring maten. 

 

Anpassningar för att undvika trängsel i entren.

Vi har byggt ett kösystem utanför för att kunna köa med säkert avstånd. Vi har även byggt en ny entre med två kassor längre västerut som används vid behov.

Anpassningar av aktiviteter för att förhindra trängsel.

Hölasset är inställt och djurmatningen sker endast med de barn som är i närheten då djuren matas. De nya aktiviteterna med Käpphäst-race och gör din egen käpphäst är uppbyggda så att trängsel undviks. Sandmålningen är anpassad med max 3 barn och en vuxen åt gången och vid Ponnyridningen finns speciella anpassningar vid köandet.

Anpassningar av hoppborgsområdet för att förhindra trängsel.

Den här söta grodan är ny för i år och en del i de anpassningar vi gjort inom hoppborgsområdet. Vi har satt upp två nya hoppborgar där man istället för att gå in och hoppa klättrar upp på ena sidan och kommer ut på andra. Detta ger ett mer coronasäkert flöde. Det är också lättare att styra att barnen håller kovidd 1,9 m avstånd till varandra.

Den nya Grodborgen

Anpassningar av vattenlandet för att förhindra trängsel.

Vårt gemensamhetsomklädningsrum är omgjort och här kan nu två familjer åt gången byta om. Vi har även byggt ett helt nytt omklädningsrum som är uppbyggt som bås där du kan byta om.

Nya omklädningsbås

Vi har reducerat antal solstolar på solön och istället ställt ut fler solstolar över hela vattenlandsområdet.

Vi har utökat platserna där man kan tvätta händerna och placerat ut handsprit på flera ställen på gården.

Vi förbehåller oss rätten att tillfälligt stänga parken eller delar av parken om det finns risk för trängsel.

Vi kan komma att sätta stopp för hur många vi tar in, vilket kan innebära att parken kan vara stängd för nya gäster tills någon lämnar parken. Än vet vi inte hur många gäster vi kan ta emot utan trängsel. Vi gör löpande riskanalyser och har satt 600 gäster som en hypotes. Än har vi inte kommit upp i den summan eller varit i närheten av risk för trängsel. Vi kommer löpande analysera detta och även informera här på websidan. Högst upp på sidan ser du i realtid hur många gäster som är inne så det blir lättare för er att planera ert besök. Om det blir ett problem med att vi måste stänga parken kommer vi ta fram ett system för förbokning men i dagsläget finns inte det behovet.

CORONAINFORMATION

Här kommer vi att löpande informera om vad som händer angående Coronapandemin!

Vi har öppet och har vidtagit åtgärder för att hålla parken så säker som möjligt. Det vi vet är att vi följer regeringens och folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi vidtar även andra kloka säkerhetsåtgärder i omsorg av våra gäster och medarbetare. Det som talar för att vi kommer fortsätta ha det öppet är att vi har en utomhusaktivitet som vänder sig till barn och att sommarens värme förhoppningsvis kommer minska viruset. Vi ber om er förståelse för att beslut kommer att behöva fattas längre fram och ändras beroende på läget. Under tiden, ta hand om varandra och stöd de lokala aktörer som du kan.

Varma hälsningar från familjen Alm
Axel, Åsa, Agnes, Joel och Linnea