Barnensgård Logotyp
Svenska
English
Dansk
Deutch
Polish

Corona - Covid 19

Vi jobbar för att göra Barnens Gård Coronasäkert. Läs mer om våra åtgärder och regler här på hemsidan. Längst ner finns även en FAQ. Om ni fortfarande har frågor, tveka inte att kontakta oss på info@barnensgard.se eller 0455-155 55


Vattenrutschbanorna!

Vi kommer som ett led i vårt coronasäkringsarbete kommer vi att alternera öppethållandet av vissa vattenrutschbanor. Det innebär att lilla rutschen, ankan och vildforsen alltid är öppna. Tjurfallet, Jätterutschen och Masken kommer alternera och vara öppna på ett rullande schema.

10:00-11:30 Masken

11:30-12:30 Jätterutschen

12:30-13:30 Tjurfallet

13:30-15:00 Masken

15:00-16:00 Jätterutschen

16:00-16:50 Tjurfallet


Här kan ni se hur många gäster har vi på Barnens Gård just nu:

Så fungerar Besöksmätaren

Det är så att vi lägger in alla gäster som kommer in i parken och ska även trycka ut alla gäster som går ut. Det kan vara så att det ser ut som att det är gäster kvar för att vår personal i kassan har varit upptagen med en kund och inte sett att en familj gått ut. Eller att många gått ut precis när vi stänger. Men då det viktiga är att räknaren inte visar att det är färre inne än det är så tycker vi det är OK att det ”blir kvar” gäster när vi stänger. Den nollställs ändå till nästa dag.

Vi släpper in 600 gäster i parken varav 300 har tillgång till vattenlandet på förmiddagen och 300 på eftermiddagen. Därefter släpps gäster in i mån av plats. Går fyra hem släpper vi in fyra. De gästerna får vara i vattenlandet i mån av plats.

OBS! även om du har bokat biljett till badlandet på eftermiddagen, så har du fortfarande full tillgång till övriga delen av gården hela dagen.

Läs mer om förbokning av biljetter här!

Om vi bedömer att vi inte kommer ha fler än 300 gäster har de tillgång till vattenlandet under hela dagen.

Kolla gärna när Rudolf och Britta Johansson Coronasäkrar Barnens Gård.

Kolla gärna när vår Coronasäkrare Vera jobbar för att hålla parken säker.

Karlskrona Kommuns informationsfilm om oss.


Nedan kommer våra regler. Läs på dem och gå igenom med ert sällskap innan ni kommer. Tack för att ni respekterar våra regler!

 

Håll avstånd.

Vår absolut viktigaste regel är att vi på Barnens Gård håller en kovidd =1,9 meters avstånd till alla andra gäster. Det vill säga andra sällskap. Ert sällskap får vara nära varandra. Detta är ett absolut krav för att få besöka oss och gäller både barn och vuxna. Du som vuxen har tillsynsansvar och måste se till att de barn du ansvarar för håller sig till reglerna.

Ha god handhygien.

Tvätta eller sprita händerna mellan varje aktivitet. Det finns tvättställ för handtvätt och behållare med handsprit över hela parken. Även våra Coronasäkrare har handsprit i sina bälten.

Stanna hemma om du är sjuk.

Kom inte hit om du eller någon i din närhet är sjuka. Även lätta förkylningssymtom är anledning att stanna hemma. Tillämpa försiktighetsprincipen. Efter minst 2 symtomfria dagar är ni hjärtligt välkomna igen.

Gå hem om du blir sjuk.

Känner du dig eller någon i ditt sällskap er sjuka under dagen? Kontakta vår personal och lämna Barnens Gård. Tillämpa försiktighetsprincipen. Efter minst 2 symtomfria dagar är ni hjärtligt välkomna igen.

Beställ mat och glass via våra köfria beställningssystem.

QR_KodLadda gärna ner appen WEIQ redan innan ditt besök. Scanna QR-koden här eller sök efter den där du laddar ner appar.

QR_Kod


Här kommer en utförligare instruktion om hur du beställer mat och glass hos oss:

Restaurangen -beställ mat

WEIQ:

Ladda ner appen. Beställ och betala i mobilen. Tillåt pushnotiser. Kom upp till Matutlämningen när du får en notis. Sallad och tillbehör finns vid Tillbehörsbuffén.

All-inclusive:

Fyll i lappen ni fick i entrén och lämna i luckan på verandan. Få en puck. Kom upp till Matutlämningen inne när pucken blinkar. Sallad och tillbehör finns vid Tillbehörsbuffén.

Köa:

Beställ och betala i kassan. Få en puck. Kom upp till Matutlämningen när pucken blinkar. Sallad och tillbehör finns vid Tillbehörsbuffén.

Restaurangen -beställ glass

WEIQ:

Beställ och betala i mobilen. Tillåt pushnotiser. Kom upp till skopglassboxen när du får en notis. Välj smaker och strössel på plats

All-inclusive:

Beställ i kassan

Köa:

Beställ och betala i kassan.

 

FAQ - Vanliga frågor

Kan man förboka entré för att vara säker på att komma in?

 

Du kan du förboka dina entrebiljetter till oss genom WEIQ! Förbokningen är öppen till klockan 9 samma dag som biljetten gäller. Det går endast att förboka vanlig entré i WEIQ men om du vill ha all inclusive eller förmånserbjudandet kan du ändå förboka en plats så lägger vi till det i entren när ni kommer.

 

Vår familj köpte säsongskort innan Corona. Vad gäller för oss?

För er som köpt säsongskort innan Corona finns följande alternativ:
A: ni behåller kortet och är nöjda med det
B: ni får 200 kr tillbaka som kompensation för de här tre veckorna ni inte kunnat komma.
C: ni flyttar säsongskortet till nästa år.
Vill ni göra alternativ B eller C mailar ni julklapp@barnensgard.se och bifogar en kopia på betalningen samt ert kontonummer och säsongskortets nummer.

Kommer ni ha extrapersonal som städar nu i coronatider?

DesinfektionVi kommer ha 12 stycken anställda som endast kommer jobba med coronasäkring: se till att folk håller avstånd, ytdecinficera, och uppmana till handtvätt etc. Alla anställda kommer även ha genomgått en coronastädningsutbildning.

Vi har hört om restriktioner för nöjesfält. Gäller det er?

De restriktioner för tivoli som kom i slutet av juni omfattar inte oss. Det gäller endast de nöjesparker som har karuseller. Här gäller att följa våra regler så alla håller avstånd och inte trängs.

Vad händer om jag eller någon ur mitt sällskap inte följer reglerna ni satt upp?

Personer som inte följer våra regler kommer att få en varning av vår personal och om varningen inte följ kommer ni att avvisas från parken utan rätt att få entreavgiften tillbaka.

Vad gör jag om jag observerar att någon i parken inte följer våra regler?

Meddela omedelbart vår personal. Tack för att du tar ansvar.

Finns det något mer vi kan göra än att följa era regler?

De flesta börjar i leklandet och djuren och går sedan till vattenlandet. Gör tvärtom. De flesta äter vid 12-tiden. Sprid ut er lunch mellan 11 och 15. Välj en annan aktivitet först om du misstänker risk för trängsel.

ÅTGÄRDER

Vi jobbar hela tiden för att se till att du kan känna dig säker hos oss. Alla våra medarbetare har fått Coronautbildning och är observanta på att våra regler följs.

Specialutbildade Coronasäkrare.

Vi har 12 stycken ungdomar anställda som endast jobbar med att coronasäkra anläggningen. De går igenom våra regler med alla gäster, erbjuder handsprit och arbetar med att ytdesinficera tagytor. De stänger även tillfälligt av delar av parken om de misstänker risk för trängsel.

Anpassningar för att undvika trängsel kring maten. 

  • Vi har anpassat vår meny för att skapa ett snabbare flöde runt tillbehörsbuffen. Tyvärr innebär det att vår populära ”gör din egen pizza”, valfri sallad och tacotallrik inte finns på menyn i år.
  • Vi har gjort två likadana salladsbufféer med en ny utgång för att förbättra flödet och minska risken för trängsel. Det finns avgränsningar på golvet och två markerade väntområden där du väntar på att få gå fram till salladsbuffen. Endast ett sällskap åt gången per salladsbuffe.
  • Vi har stängt entrén genom restaurangen mellan 11:30 och 14:30 och istället öppnat en ny entrekassa för in och utgång i parken längre västerut.
  • Vi har möblerat om både verandan under tak och solverandan för att skapa mer utrymme mellan sällskapen.
  • Vi har skapat en webbaserat system för beställning av mat och glass och fixat en beställning på papper för alla all-inclusive och förmånsgäster. Läs gärna mer i detalj om hur du beställer mat och glass hos oss i år här.
  • Vi har golvmarkerat för att underlätta att hålla avstånd.
  • Vi har styrt upp både köandet och väntandet i restaurangen.
  • Vi har flyttat kassorna i lokalen för att få ett så optimalt flöde som möjligt.
  • I år har vi valt att köpa in engångsförpackningar av ketchup, senap, dressingar och jordgubbssylt till pannkakorna. Vi vet att detta inte är miljömässigt rätt och vi kommer inte fortsätta med detta efter Corona. Detta är ett tillval och vissa av dem kostar extra. De flesta tillbehör finns att ta gratis på tillbehörsbuffen som vanligt om du föredrar det.

 

Anpassningar för att undvika trängsel i entren.

Vi har byggt ett kösystem utanför för att kunna köa med säkert avstånd. Vi har även byggt en ny entre med två kassor längre västerut som används vid behov.

Anpassningar av aktiviteter för att förhindra trängsel.

Hölasset är inställt och djurmatningen sker endast med de barn som är i närheten då djuren matas. De nya aktiviteterna med Käpphäst-race och gör din egen käpphäst är uppbyggda så att trängsel undviks. Sandmålningen är anpassad med max 3 barn och en vuxen åt gången och vid Ponnyridningen finns speciella anpassningar vid köandet.

Anpassningar av hoppborgsområdet för att förhindra trängsel.

Den här söta grodan är ny för i år och en del i de anpassningar vi gjort inom hoppborgsområdet. Vi har satt upp två nya hoppborgar där man istället för att gå in och hoppa klättrar upp på ena sidan och kommer ut på andra. Detta ger ett mer coronasäkert flöde. Det är också lättare att styra att barnen håller kovidd 1,9 m avstånd till varandra.

Den nya Grodborgen

Anpassningar av vattenlandet för att förhindra trängsel.

Vårt gemensamhetsomklädningsrum är omgjort och här kan nu två familjer åt gången byta om. Vi har även byggt ett helt nytt omklädningsrum som är uppbyggt som bås där du kan byta om.

Nya omklädningsbås

Vi har reducerat antal solstolar på solön och istället ställt ut fler solstolar över hela vattenlandsområdet.

Vi har utökat platserna där man kan tvätta händerna och placerat ut handsprit på flera ställen på gården.

Vi förbehåller oss rätten att tillfälligt stänga parken eller delar av parken om det finns risk för trängsel.

Vi kan komma att stänga för nya gäster tills någon lämnar parken. Vi har satt 600 gäster som max antal besökande. Vi har fått godkänt av myndigheterna efter flera inspektioner, då vi haft detta antal gäster. Högst upp på sidan ser du i realtid hur många gäster som är inne så det blir lättare för er att planera ert besök.

CORONAINFORMATION

Här kommer vi att löpande informera om vad som händer angående Coronapandemin!

Vi har öppet och har vidtagit åtgärder för att hålla parken så säker som möjligt. Det vi vet är att vi följer regeringens och folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi vidtar även andra kloka säkerhetsåtgärder i omsorg av våra gäster och medarbetare. Det som talar för att vi kommer fortsätta ha det öppet är att vi har en utomhusaktivitet som vänder sig till barn och att sommarens värme förhoppningsvis kommer minska viruset. Vi ber om er förståelse för att beslut kommer att behöva fattas längre fram och ändras beroende på läget. Under tiden, ta hand om varandra och stöd de lokala aktörer som du kan.

Varma hälsningar från familjen Alm
Axel, Åsa, Agnes, Joel och Linnea