På Barnens Gård ska du känna dig trygg och säker.

Det ska vara kul också!

Att Barnens Gård ska vara lekfullt, busigt och kul är en självklarhet men det är lika viktigt för oss att det ska vara tryggt, säkert och avkopplande. Vi vill att ni håller uppsikt över era underbara ungar. Läser man EU-direktiven som handlar om nöjesfält talas det om att ni som vuxna har ett tillsynsansvar.

Håll dina barn under uppsikt hela tiden.

För allas trevnad, använd badkläder eller badblöja. 
Du får gärna använda underkläder, men inte när du badar. 
Använd flythjälp om barnet behöver det. 
Duscha ALLTID  innan bad.
Håll dina underbara ungar under uppsikt istället för att kolla på telefonen. 

Inga hundar. Inget cyklop.

Hos oss får man ha med hundar i Leklandet men inte i Vattenlandet och den får inte gå genom restaurangen. Då kommer Miljö och hälsa och tar oss i örat… Säg till om du har en hund så öppnar vi en annan väg för den. Självklart måste hunden vara kopplad och vi förutsätter att ni som har en hund tar hänsyn till att vissa människor är rädda för hundar. Vi vill inte heller att man ska använda snorkel hos oss eftersom det försvårar badvakternas arbete. Av säkerhetsskäl är det därför förbjudet.

Lägg undan mobilen en stund och titta på dina barn istället.

Vattenrutschbanor

När du åker i våra vattenrutschbanor som kräver att man åker i badring är det viktigt att du följer våra regler. Åk alltid med badring. Sitt i ringen och håll i handtagen. Om du ramlar ur ringen: Åk ner. Stanna inte. Ställ dig ALDRIG upp. Åk inte flera än två i en dubbelring. Stora barn: Åk en i enkelring och två i dubbelring.

Åk alltid med badring.
Små barn kan åka med en vuxen i samma badring.

Hoppborgarna

Vi har flera olika hoppborgar. Av säkerhetsskäl släpper vi ut luften ur dem och stänger av dom när det blåser för mycket.

Hoppskador

90 % av de skador vi har på Barnens Gård är att barn stukar fötterna då de hoppar från en studsmatta till en annan och missbedömer avståndet och som ett resultat av detta landar på träbroarna mellan studsmattorna. Därför är detta förbjudet.

Hoppa inte från matta till matta när du studsar omkring.
Var inte för många på trampolinerna samtidigt.

Det är också viktigt att se till att man inte är under någon som klättrar på klätterbanan. Det är inte så kul att få en kompis i skallen! 

Var inte för många på trampolinerna samtidigt.
Klättra med försiktighet i våra hinderbanor.

Vi arbetar med säkerhet

På Barnensgård ska du känna dig trygg, av den anledningen jobbar vi med säkerhet på olika sätt. Bland annat utbildar vi all personal i HLR och vi har en hjärtstartare på området.