Planera ditt besök till Barnens Gård.

Här har vi samlat lite information om sådant som kan vara bra att veta så att du kan planera ditt besök till Barnens Gård.

Välkommen till Barnens Gård

Parkering!

Vi erbjuder gratis parkering!
OBS! Ingen parkeringsavgift tas ut innan parkeringen är iordningställd efter E22:ans breddning, vilket inte kommer att ske under 2022!

Skrindor

Finns att hyra vid entrén för 40 kronor, kom gärna tidigt eftersom skrindorna vissa dagar inte räcker till alla.

Mat i Familjerestaurangen

I år har vi satsat på favoriterna inom fastfood och på husmanskost. Vi har en stor saft/lättdrycksbuffé och vår alldelles egna supergoda must. Vi har alternativ om någon i familjen är matallergisk, be att få låna pärmen med innehåll och allergenförteckning. Äter du veganskt eller vegetariskt har vi många alternativ. Fråga oss så får du vår vegetariska meny.

Grillkol och tändvätska

Om du vill grilla tar du med grillkol och tändvätska själv eller köper hos oss.

Ponnyridning

Barnens Gård erbjuder ponnyridning alla dagar.
Ponnyridningen kostar 40 kronor och betalas i någon av våra kassor.

Hundar

Hundar är välkomna in på Barnens Gård men kan ej vara med i Familjerestaurangen, på altanen och i Vattenlandet.
Säg till vid entrén då ni kommer så öppnar vi grind från utsidan.

Säkerhet

Vi har hjärtstartare på området och alla våra medarbetare får utbildning i HLR. Prata gärna med barnen om hur vi vill ha det och hur djuren vill ha det innan ni kommer så hjälps vi åt att undvika olyckor!

Stängning

Köket stänger oftast en timme innan parken stänger. Enklare mat som varmkorv och toast går fortfarande att köpa. Ibland har köket öppet ända till parken stänger. Glass, godis och övrigt går att köpa ända till portarna stängs efter sista gästen. Vattenrutchbanorna stänger en kvart innan parken stänger.

TILLGÄNGLIGHET

Parkering

Handikapparkeringen ligger tio meter från huvudentrén.

Entré

Vi har automatiska skjutdörrar med en bredd på 120 centimeter.

Förflyttningsvägar

Större delen av området består av marktegel. Viss lutning förekommer på vissa ställen.

Toaletter

Vid poolområdet finns en handikapptoalett med armstöd. Handikapptoalett finns även i huvudbyggnaden.

Matservering

Ramp till Familjerestaurangen i huvudbyggnaden finns. Vid vackert väder har även Lillpigan, utomhusserveringen i Vattenlandet, öppet.

Övrigt

På de flesta ställena kan man ta sig fram med rullstol och barnvagn. Barnens Gård är en handikappvänlig anläggning. Om du behöver hjälp med något eller om du har frågor så är du välkommen att kontakta oss.

Telefon: 0455 – 155 55
E-post: info@barnensgard.se


VANLIGA FRÅGOR

Är poolerna öppna? Viken temperatur, djup?

Ja, våra poolerna är öppna, vi värmer med värmepumpar och temperaturen varierar under dagen. Djupet är mellan 20 och 120 cm.

Vi tror att vi glömt en keps hos er igår. Kan ni leta efter den?

Vi har tyvärr ingen möjlighet att leta efter borttappade föremål. Du är däremot välkommen att själv komma och leta i våra lådor för upphittade föremål som ligger i picknickladan.

Förbokning eller köpa biljetter på plats?

Nu har coronarestriktionerna släppt men det är fortfarande viktigt för er trivsel, att det inte är trängsel så vi kommer fortsätta att begränsa antal gäster, speciellt i vattenlandet. Ni får tillgång till djuren och Leklandet hela dagen men får vara i Vattenlandet antingen på förmiddagen, 10-14:15 eller eftermiddagen14:30-18:45.

Måste man förboka eller kan man köpa biljetter på plats?

Det går alldeles utmärkt att köpa biljetter på plats. Vill du förboka, läs mer här nedanför. Det finns en gästantalmätare på hemsidan så ni kan välja tid att komma, då vi har minst antal gäster.

Om det händer en olycka i poolen!

Ibland händer det att det kommer bajs i poolen! Detta innebär att vi skyndsamt måste be alla att lämna poolen så att vi kan sanera den. Beroende på storleken på poolen kan detta ta mellan några timmar upp till ett dygn, och detta är inte roligt för alla som inte kan fortsätta bada. Därför ber vi er att ta på era yngre barn välsittande badbyxor eller badblöja, så att vi slipper dessa missöden.

Får man ta med sig hund?

Ja, men den får inte vara i vattenlandet eller i restaurangen. Hunden får inte gå in genom den östra entrén, dvs genom restaurangen. Välj istället den västra entrén om den är öppen eller säg till oss så öppnar vi en annan entré för hunden.

Behöver din hund vatten under dagen så säg till oss så ordnar vi en vattenskål.

Om man har vunnit biljetter, hur gör man då?

Om du har vunnit biljetter bokar du bara din plats för 0 kronor när du vet vilken dag du vill komma. Välj alternativet för dig med säsongskort, 10-kort eller blå pappersbiljetter. Säg till att du vunnit i entrékassan och ta med legitimation.

Varför måste vuxna betala?

Vi behöver pengar för att kunna driva och utveckla Barnensgård. Om vuxna skulle gå in gratis, skulle vi tyvärr behöva ta dubbelt så mycket betalt för barnen. Detta tycker vi är orättvist för ensamstående och familjer med många barn.

Kan jag vänta till nästa år med att utnyttja mina biljetter?

Nej det går tyvärr inte. Biljetterna gäller endast det år som står på biljettens framsida.

Är det sant att alla går in för halva priset de tre sista timmarna?

Ja, det stämmer, nu betalar du bara halva priset de tre sista timmarna på dagen.

Varför skall man slå in Lösen Lyckeby på GPS:en?

Ibland är det så att GPS:en väljer att visa vägen till vårt kontor inne i centrala Karlskrona, och där skulle barnen tröttna ganska snabbt! 🙂

Vad ingår i valfri mat och dryck?

Välj vad du vill från vår meny och välj en valfri dryck.
Om du vill äta av vår pizzabuffé så får du betala extra.

Vad betyder valfri glass?

Välj vilken glass du vill: mjukglass, kulglass, strut eller pinnglass.

Varmt välkommen till Barnens Gård.

Förbokning 2022

Ni kan köpa biljetter i våra entrékassor eller förköpa biljetter på Nortic om ni vill vara säkra på att komma in en viss dag. Läs mer om förbokning här!